Meer weten?
Wil je meer weten over De Bloesemgaard in Margraten en wil je direct antwoord? Bel, mail of chat met ons. Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur
Op de hoogte blijven over nieuwbouwproject De Bloesemgaard? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis niets!
088 - 71 22 895Veel gestelde vragen
Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.
In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.
Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.
Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.
Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.
Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.
Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.
Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.
De sfeer van het gebied is dorps, landelijk.
Er rijden diverse buslijnen van Veolia door Eijsden-Margraten. De buurtbus 191, 56 en 48 rijden regelmatig richting Maastricht en andere plaatsen in de buurt. Het dichtsbijzijnde NS-station ligt in Eijsden.
Op de website van de gemeente Eijsden-Margraten is informatie te vinden. Hierop staat ook een evenementenkalender.
Margraten heeft een eigen basisschool, Maurice Rose. Ook is er buitenschoolse opvang bij BSO Jambo, kinderdagverblijf KOM en peuterspeelzaal Humpie Dumpie. Er zijn in het dorp ook veel gastoudergezinnen waar je kinderen van harte welkom zijn.
Naast de vele fietsroutes is er een tennisclub en voetbalvereniging op het sportpark van Margraten. Het zwembad vind je vlakbij in Eijsden.
Voor dagelijkse boodschappen is er voldoende aanbod in Margraten. Rond het Amerikaplein zijn een supermarkt, Marskramer en andere leuke buurtwinkels aanwezig. Ga je liever uit eten? Dan kan je terecht bij eetcafé Chriske, Het rijk van Margraten of lekker lunchen bij Loods81.
De woonwijk De Bloesemgaard is omgeven door groen.
Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.
In totaal worden er circa 115 nieuwbouwwoningen verdeeld over meerdere fases. In de eerste fase worden er in totaal 25 woningen gerealiseerd.
Er zijn geen plannen om huurwoningen te realiseren in De Bloesemgaard. Helemaal uitgesloten is het echter niet.
Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw
In de eerste fase van De Bloesemgaard worden 10 hoek- en rijwoningen gerealiseerd. De verwachting is dat ook in een volgende fase hoek- en rijwoningen worden aangeboden.
Er worden hoek- en rijwoningen aangeboden.
Ja, parkeren op eigen oprit dan wel voor de deur is mogelijk.
Ja, er is voldoende parkeergelegenheid.
Ja, parkeren is gratis.
Ja, er worden nieuwe wegen aangelegd om het plan en de woningen te kunnen bereiken.
In de wijk wordt een groene gaard gerealiseerd. Hier is een mogelijkheid tot spelen.
In de wijk De Bloesemgaard is geen specifieke honden uitlaatplaats.
In totaal worden er circa 115 nieuwbouwwoningen verdeeld over meerdere fases. De architectuur van de woningen is traditioneel met schuine daken en gemetselde gevels, maar ook woningen met een moderne architectuur behoren tot de mogelijkheden.
De verkoop van de eerste fase is in het najaar van 2015 gestart.
Alle woningen hebben een tuin. De liggen en afmeting is verschillend.
De woningen in De Bloesemgaard zijn voor deze locatie ontworpen en nog niet eerder op een andere plek gebouwd.
Er is een vergunning voor de bouw van de eerste 25 woningen.
De bouw duurt afhandelijk van de weersomstandigheden een klein jaar. De eerste woningen worden naar verwachting in de zomer van 2017 opgeleverd.
Vanuit de Heiligerweg rijdt het bouwverkeer de wijk in.
De brochures van de eerste fases zijn te vinden bij het woningaanbod.
De woning wordt gebouwd door de aannemer. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer uw aanspreekpunt.
Aelmans rentmeesters en makelaardij Margraten 043 303 01 17 en Ruijters makelaardij Heuvelland T 043 601 40 10
Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.
De tweede fase gaat naar verwachting in het najaar van 2016 in verkoop.
Er zijn nog geen woningen opgeleverd daarom is een bezichtiging niet mogelijk.
Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.
De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.
De bouw van de eerste fase, 25 woningen, wordt gelijktijdig gedaan.
Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject.
Nadat de woning is aangekocht kun je bij de kopersbegeleiding terecht.
Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.
Ja, bij de koopprijs van de woningen is ook een keuken inbegrepen.
De keukenleverancier is Goergen Keukens in Stein.
Er is een gasaansluiting in de woning.
De woning wordt met een badkamer met sanitair en tegelwerk opgeleverd.
Voor het sanitair kun je terecht bij Schonkeren in Weet en voor de tegels bij Vaassen Tegels in Urmond.
In overleg met de aannemer is het mogelijk om de woninge casco te kopen.
De plattegronden van de woningen staan op de wesite onder het woningaanbod en in de betreffende brochure.
Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.
Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.
Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl.
Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.
De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.
In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.
We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.
Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.
Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.
Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.
Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.
Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.
Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.
Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.
Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.