Welkom in Margraten

Grazende koeien en paarden, boomgaarden en monumentale boerderijen. Waar je ook kijkt in Margraten, er is genoeg te zien. Houd je van fietsen en wandelen? Trek dan het Limburgse Heuvelland en de prachtige natuurgebieden in. Margraten is bekend om haar fruitteelt en natuurlijk de Amerikaanse begraafplaats en mergelgroeves. Ben jij een echte bourgondiër? Dan kun jij ook je hart ophalen in Margraten. Boomgaarden met kersen, pruimen, appels en peren zijn volop aanwezig. En wat dacht je van de traditionele vlaaien die er gebakken worden? 

image alt

Het plateau

Margraten ligt op 'het plateau' in Zuid Limburg. De mensen, het landschap en de dorpen op het plateau hebben een eigen karakter. Het plateau kent een licht glooiend landschap met weilanden, boomgaarden, akkers en holle wegen. Bossen liggen op de overgang naar beek- en rivierdalen.

image alt

Wonen in De Bloesemgaard

De Bloesemgaard ligt in het glooiend landschap van Zuid Limburg. De randen van de nieuwbouwlocatie grenzen aan akkers, weilanden en boomgaarden. De Holstraat is een typische, holle weg en vormt de overgang tussen bestaande buurt de Erk en de Bloesemgaard. 

De Eijkerweg vormt de toegangsweg tot De Bloesemgaard. De kapel op de kruising van de Holstraat en de Heiligerweg staat herkenbaar in de nieuwe wijk.

Nieuwbouw in Margraten

Zoek je naar een nieuwbouwwoning in Margraten? Kijk dan eens in De Bloesemgaard. Zowel het woningaanbod als de architectuur is er heel gevarieerd. Hoek- en rijwoningen, vrijstaande- en halfvrijstaande woningen maar ook semibungalows en vrije kavels zijn verdeeld over het plan. De Laan ligt tussen de Heiligerweg en de Scheuldersteeg.

Aan de oostkant van de Laan liggen bouwkavels voor vrijstaande woningen, die vanuit de achtertuin onbelemmerd uitzicht hebben op de weilanden. En dat blijft! Aan de westkant komen huizen met witte gevels. De Gaard ligt tussen de Laan en de bestaande bebouwing van Margraten. Hier heb je het gevoel rondom een erf te wonen.

Welke woning kies jij? Bekijk de woningen
Meer weten over dit project? Veel gestelde vragen