Duurzaam wonen in De Bloesemgaard fase 4

2 april '24

Met een nieuwbouwwoning in De Bloesemgaard fase 4 ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een lucht-water warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Benieuwd welke duurzame technieken, installaties en energielabel de woningen in De Bloesemgaard hebben? We vertellen je er meer over.

Lucht-water warmtepomp

Alle woningen krijgen een lucht-water warmtepomp. Dit is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht en geeft deze af binnen in huis. 

Wat betekent dit voor jouw nieuwbouwwoning?
Om te beginnen heb je in je woning een warmtepomp die de binnengekomen warmte of kou afgeeft aan het vloerverwarmingssysteem en het boilervat voor warm water. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwappartement.

Om uiteindelijk de verwarming te regelen, hangen er temperatuurregelaars aan de muur. Een lucht-water warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. Voor een jaarlijkse check en service aan jouw warmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - gewoon een servicecontract afsluiten met specialisten.

 

image alt

Vloerverwarming

Jouw woning heeft straks overal vloerverwarming in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. 

Vloerverwarming is een stelsel van kunststof buizen onder jouw vloer. Deze buizen vullen zich met water van maximaal 35-45 graden Celsius om het overal in huis lekker behaaglijk warm te krijgen. Een stuk zuiniger dan bij een oude cv-ketel waarbij het water tot een hogere temperatuur moet worden verwarmd. Het is raadzaam om de thermosstaat op één waarde te laten staan voor een snellere werking en beter rendement. 

Balansventilatie / WTW installatie

De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning.

Energielabel: A+++

Voor iedere nieuwbouwwoning wordt een energielabel bepaald. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is, waarbij wordt gekeken naar isolatie en installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Hoe minder fossiele energie wordt gebruikt, hoe beter het energielabel. Alle woningen in De Bloesemgaard fase 4 hebben het voorlopig energielabel A+++. Dit houdt in dat de energie die je verbruikt - voor verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. 

Dit is nog niet alles, want ook heeft dit in veel gevallen een positieve invloed op jouw hypotheek, vanaf 2024 weegt namelijk het energielabel van de woning mee in je hypotheekruimte. Benieuwd hoeveel jij extra kan lenen? Lees er meer over via onderstaande button.

Meer over extra leenruimte
image alt

Zonnepanelen

Alle woningen krijgen zonnepanelen. Dit is een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.

Een groene leefomgeving

In De Bloesemgaard woon je straks in een groene woonomgeving en dat brengt veel voordelen met zich mee. Je woning is namelijk waardevoller in een groene wijk. Hoe dat precies zit, leggen we uit in een interactieve video.

Bekijk video

Wonen in De Bloesemgaard?

De voorbereidingen voor De Bloesemgaard zijn in volle gang. Onlangs deelden we al de eerste schetsbeelden welke nu verder uitgewerkt worden tot concept artist impressions. Daarna volgt ook informatie over de individuele bouwnummers en bijbehorende kenmerken. 

Wil jij hier graag wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! 

Bekijk woningaanbod
Het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Wonen in De Bloesemgaard? Bekijk woningaanbod